Weer aan het werk?

Vanaf vandaag zijn de vakanties dan echt afgelopen. Kinderen weer naar school en ouders weer aan het werk. Werk je in loondienst dan is de kans groot dat je "los bent gekomen" van je werk en uitgerust en vol energie aan je eerste werkdag begint. Gezellig even bijpraten en langzaamaan weer in het ritme komen. Maar wat nu als je zelfstandige bent? Ben je dan ook "losgekomen" van je werk tijdens je vakantie of was je toch nog af en toe met je werk bezig? Dankzij de smartphones en tablets kunnen we tegenwoordig 24/7 bereikbaar zijn. Tel hierbij de nieuwe roamingregels binnen de EU bij op en niets houd je meer tegen. 

 

Ik heb er zelf altijd voor gekozen om zowel in loondienst als zelfstandige, altijd telefonisch bereikbaar te zijn. Dit geeft mij een bepaalde rust. Ik weet dan wat mij na mijn vakantie te wachten staat. Het heeft mijn vakantie of vakantiegevoel ook nooit verstoord. Toch geeft het je te denken, dat terwijl je toch "gestoord" wordt tijdens je vakantie, het mij juist rust geeft. 

 

Tijd voor een stukje zelfkennis. Mijn kracht ligt onder andere in het plannen en organiseren. Ik word hier echt gelukkig van. Tevens geeft het mij ook energie. Maar daarnaast ben ik een kei in het los laten. En ik denk dat deze combinatie mij in staat stelt om toch met volle teugen van mijn vakantie te genieten. 

 

Maar waarom deel ik dit met iedereen? Zoals gezegd zijn alle vakanties weer voorbij en gaat iedereen weer vol aan de slag. Ook mijn vakantie is voorbij en vol energie en nieuwe ideeën, ben ik mijn eerste werkweek weer begonnen. Maar doe jij ook echt dat waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt? Of zijn er zaken die je toch graag anders zou willen zien. Misschien is het voor jou ook tijd om even naar jezelf te kijken.

 

Belangrijke vraag blijft: waarom doen we de dingen zoals we ze doen? 

Doe je het vanwege de overtuiging dat het je gelukkig maakt, hou dit vast en ga er vooral mee door. Je bent voor velen een inspiratiebron. 

Maar doe je het omdat het moet, ga dan eens bij jezelf te rade wat er anders kan. Zijn er zaken die je liever niet doet of niet bijdragen aan je core business? Zijn er zaken die je kan uitbesteden en durf je dat dan wel?

 

Als online ondersteuner kan ik je helpen met zaken uit handen te nemen. Durf jij los te laten om zo meer rust te krijgen en bezig te zijn met je core business? Neem dan contact met mij op, zodat wij beiden blijven doen waar we gelukkig van worden.

Lees meer »